Watertrappelen in je bedrijf…

Maar amper je hoofd boven water kunnen houden…… Als je aan dat beeld denkt heb je er vast een gevoel bij. Zo’n benauwende situatie….pfffff. Dat je dat ook in je bedrijf kan overkomen zien we regelmatig voorbij komen. De schaamte die daar bij komt kijken is enorm. Je zegt immers niet zo makkelijk dat het niet goed gaat met je omzet. Zo nu en dan hoor ik wel eens iemand zeggen ‘ik kan wel wat opdrachten gebruiken’ maar dat is geen standaard praat bij de koffie tijdens een netwerkbijeenkomst.

Het gekke is dat het ons allemaal kan overkomen. De ontwikkelingen in de markt zijn je voorbij gehold omdat je zo druk was met je opdrachten en ‘even’ niet aan het opletten was, je administratie is niet op orde en je hebt achterstallige rekeningen, ziekte, scheidingen of ander persoonlijke aangelegenheden. Toen je omzet flink was kon je gemakkelijk je bijdrage aan de Nederlandse schatkist betalen als de blauwe enveloppe op weer de mat viel maar nu de omzet daalt en je niets opzij kunt zetten omdat je alle inkomsten nodig hebt om er van te leven…. Ah fijn, oorzaken genoeg om te ‘verzuipen’. Maar hoeveel ondernemers vragen dan echt hulp?

Gelukkig zijn er ook die zich kwetsbaar op durven te stellen en zitten wij wel regelmatig met ondernemers die in deze situatie geraakt zijn om tafel. Nou ja, gelukkig…… Het liefst hadden we dat ze niet in deze ellende terecht gekomen waren maar als dat dan toch zo is staan wij graag klaar om ze te helpen, om ze die reddingsboei toe te werpen.

Ze weer zelf krachtig leren zwemmen in de ondernemerszee zeg maar, daar zit onze ambitie. Als je toch weer lol hebt om je klanten te benaderen en naar netwerkclubs te gaan, je weer verder wilt ontwikkelen en de energie hebt om er nog een stapje bovenop te doen. Gewoon omdat je je passie hebt hervonden en je bed uit springt om dát te doen waar je heel erg goed in bent en het verschil maakt. Dat gun je toch iedere ondernemer?!