De doos van Pandora

Het leven zit vol verrassingen. En… alle clichés zijn waar. Als er ingrijpende gebeurtenissen zijn in je leven, dan kan het maar zo gebeuren dat alles ineens anders gaat. Alsof het treintje waarop je zo lekker voort denderde ineens op een verkeerd spoor terecht is gekomen omdat de wissel niet was omgezet. En dan lijkt het of je de wet van Murphy zelf uitgevonden had kunnen hebben. Ik kom nu veel in contact met ondernemers die dit is overkomen. Een scheiding, de klanten die ineens wegblijven, de buurjongen die plotseling je concurrent blijkt te zijn. Huh? Watskeburt??

En echt, het is dichterbij dan je denkt, want dit kan iedereen gebeuren. Daarom is het zo interessant wat het doet met ondernemers die de grip verloren hebben op hun bedrijf maar ook met de mensen in zijn omgeving. In plaats van hulp te vragen trekt de ondernemer zich verder terug en zijn omgeving doet hetzelfde, die sluit zich er ook voor af. Het resultaat? De ondernemer gaat ogenschijnlijk nog harder werken, maar verliest steeds meer het overzicht. Rekeningen blijven liggen. Na verloop van tijd worden ze ook niet meer opengemaakt. De aanmaningen vermengen zich met de bekende blauwe enveloppen. Dit gaat zo soms enkele jaren door, totdat zelfs Murphy het niet meer kan bedenken. En dan is het moment daar: De doos van Pandora moet open! Die doos gevuld met rampspoed van een onbekende omvang. Dicht laten is geen optie, maar openen?

Wij zijn gespecialiseerde dozen-openers. En kijken niet weg maar lossen op. Samen met veel deskundige mensen in onze omgeving gelukkig. Want wij weten: de wet van Murphy kan ons allemaal treffen.