anoniemeondernemers-groningen

Ondernemers over StadOogst

De afgelopen jaren hebben we al 150 ondernemers weer naar groei gebracht. Het getuigt van grote kracht als je als ondernemer beseft dat samen aan groei werken sneller gaat dan alleen. We hebben allemaal wel eens last van de bekende oogkleppen. Wat dit groeitraject voor de eerdere deelnemers heeft betekent, kunnen zij daarom het beste zelf vertellen.

Hun bevindingen tref je hier aan. Wil jij ook weer pit in jouw zaak en samen met ons gaan voor groei? Wacht niet langer en neem contact op met ons.

Ik kan de belasting niet betalen

Als je de belastingdienst niet kunt betalen, dan heb je als ondernemer een probleem. Aanslagen IB, naheffingsaanslagen, BTW… Ook met administrateur of accountant blijf je als ondernemer eindverantwoordelijk voor een correcte boekhouding en tijdige betaling van de belastingen. Wat moet je doen als je de acceptgiro van de Belastingdienst niet kan betalen?  

Discussieer mee

Ik praat liever niet over mijn bedrijf

Het gaat al enkele jaren niet al te best. En bij elke bijeenkomst wordt die ene vraag steeds weer gesteld: Hoe staat het ervoor? Ja, ja, prima, roep je steeds. Want zeggen dat het water je aan de lippen staat straalt geen succes uit. Als je geen bloeiend bedrijf hebt, dan voelt dat als falen. En door de schaamte daarover, houden ondernemers massaal hun mond als het slecht gaat. Waardoor hulp uitblijft als het echt nodig is. Hoe doorbreken we…

Discussieer mee

Teveel concurrentie vereist onderscheidend vermogen

Men zegt dat door de groei van het aantal zzp’ers en de flexibele arbeidscontracten de tarieven van zelfstandigen naar beneden zijn gegaan. Er is daardoor teveel concurrentie en te weinig onderscheidend vermogen tussen zzp’ers. Maar is de neerwaartse druk op de uurtarieven niet eerder een gevolg van slecht vakmanschap dan aan een gebrek aan onderscheid ?

Discussieer mee

Terugverlangen naar een leven in loondienst

Elke maand de zekerheid van een vast bedrag op je rekening. Niet meer wakker liggen van de vraag hoe je je rekeningen deze maand weer gaat betalen… Soms kun je als ondernemer terugverlangen naar een leven in loondienst. Heb jij daar regelmatig last van? Of ben je van mening dat dit alleen de zzp’ers treft die onbezonnen zijn gestart zonder goed ondernemingsplan?

Discussieer mee