Esther Hoffmann: ‘Ze voelden als gesloten deuren die mij klein en ingetogen hielden’

Na jaren als logopediste in loondienst te hebben gewerkt, merkte Esther Hoffmann dat die wijze voor haar niet werkte. Ze wilde het op haar manier doen en besloot een eigen praktijk te openen. Uiteindelijk voelde ze zich ook daar niet helemaal gelukkig en na tien jaar verkocht ze de praktijk. Esther ging op zoek naar wie ze was en wat ze kon, om van daaruit te gaan ondernemen. ‘Ik wilde een ander stuk in mezelf aanboren.’

Het bracht haar bij lichtwerk met holistische energetische therapie, counseling en coaching: werk op etherisch niveau. ‘Dat is alles wat te maken heeft met je intuïtie of gevoelens. Als jij voelt dat er iets in je lichaam niet lekker zit, dan praten we over het etherische,’ verduidelijkt Esther. ‘Daarmee heb ik gevonden waar ik naar zocht: iets dat ik zo leuk vind, dat ik er alles voor over heb om het te laten bloeien als een bloem.’

‘Wat mijn boodschap is en wat ik kan, was voor mijzelf in eerste instantie ook nog niet duidelijk. Dat had vooral te maken met het jezelf durven toestaan om te geloven in wat je kan, en ook met de mogelijke beeldvorming van de buitenwereld’

Vervolgens moest ze er nog mee naar buiten treden. Dat was voor Esther niet gemakkelijk, zeker niet omdat ze eerst nog een strijd met zichzelf moest winnen. ‘Wat mijn boodschap is en wat ik kan, was voor mijzelf in eerste instantie ook nog niet duidelijk. Dat had vooral te maken met het jezelf durven toestaan om te geloven in wat je kan, en ook met de mogelijke beeldvorming van de buitenwereld. Ik zat niet te wachten op dat mensen bij mij een Jomanda-gevoel krijgen. Dit vormden belemmeringen voor mij en voelden als gesloten deuren die mij klein en ingetogen hielden. Die heb ik zelf open moeten zetten. En gelukkig kreeg ik van cliënten terug dat het voor hen ook echt effect had gehad.’

Met hulp van StadOogst vertaalde Esther haar dienst en geloof naar communicatie richting de buitenwereld. ‘Ik zocht mensen die mij konden helpen met het helder krijgen van mijn waardepropositie. Daardoor kan ik duidelijker communiceren naar mijn doelgroepen en klanten. Ook ben ik bezig evenementen te initiëren. Ik durf nu met een kraampje op een beurs te gaan staan en mezelf te laten zien. De mens bezit een onwijs groot potentiaal, maar beperkingen zoals opvoeding, regels, aannames en andermans overtuigingen zorgen voor angst en zelfkleinering. Het is aan ons om die beperkingen van ons af te schudden en te geloven en te groeien in ons potentiaal. Daar wil ik mensen mee helpen.’

www.estherhoffmann.nl