Het vuur van de ondernemer, daar gaat het om!

Bij aanvang van het project StadOogst wisten wij echt niet welke ondernemers we tegen zouden komen en welke problemen ze precies zouden hebben. We konden het vanuit onze ervaring natuurlijk wel ongeveer inschatten. Maar er is altijd de onzekerheid of ondernemers ook het vertrouwen in je hebben om met hun zorgen bij je aan te kloppen. Want welke ondernemer durft te zeggen dat het niet goed gaat met de zaak?

Gelukkig hebben er wel ondernemers bij ons aangeklopt. Ieder met zijn of haar eigen probleem. En bij allemaal was de passie voor het ondernemen tot het stadium van waakvlammetje gedaald. Als je niet meer weet hoe je aan je klanten moet komen of als het je tegen zit aan de financiële kant door belastingaanslagen die je niet meer had zien aankomen, dan heb je vooral iemand nodig die naar jou als mens én ondernemer kijkt. Die oog heeft voor de persoon zelf en de waarde van de te leveren diensten of producten voor de klant.

Elke ondernemer met zijn of haar eigen probleem. En bij allemaal was de passie voor het ondernemen tot het stadium van waakvlammetje gedaald

Daar zit onze kracht. Hoe mooi is het dat iedere ondernemer z’n eigenwijze ik mee brengt en daardoor ook in staat is om geleidelijk aan terug te halen waarom hij ooit is gaan ondernemen. Weer de passie te voelen over de waarde van zijn diensten en producten. Dat hij weer helder krijgt en de focus terugbrengt naar datgene waar het ooit mee begonnen is. Dan ontstaat de energie om er weer echt tegen aan te gaan.

We hebben daar zo onze eigen methodiek voor ontwikkeld. Eén die vooral geënt is op inspiratie maar waarbij we ook al onze kennis over en jarenlange ervaring met het ondernemerschap inzetten.
Wij geloven in het ontwikkelen van ondernemerschap. Om het talent wat de ondernemer in zich heeft te laten bloeien. Hier ligt onze passie en ons vuurtje laait op bij het zien van de ondernemers die weer in staat zijn om hun zaak te laten bloeien en zo in hun inkomen te voorzien.

Henriëtte Veenstra